Szmolján
2017. július 27. csütörtök

Hajnali kettő tájban indulás haza Pamporovón és Aszenovgrádon át a Szmoljáni Önkormányzat buszával. Plovdivban átszállás az Euroline különbuszára, majd Szófián, Dimitrovgrádon, Nišen, Belgrádon, Horgošon és Röszkén keresztül hazaérkezés este 6 óra körül
Térkép

08:23
Átlépték a szerb/bolgár határt.

Szilágyi István

16:07
Átléptük a magyar határt. Röszkénél vagyunk.

Polizosz Elena

16:18
Nagyon jó időt jöttek.

Szilágyi István

16:41
Kedves Szülők !
Az autóbusz a megengedett tempóval, 100-zal jön Budapestre. Már megvolt a határon a kötelező pisiszünet, nem állnak meg Budapestig!
Számításaim szerint 18:00 és 18:30 között érkeznek a népligeti Nemzetközi Autóbusz Pályaudvarra.
Mindenki kapcsolatban van már az otthoniakkal.
Finom hazai vacsorára kiéhezett a csapat!

Szilágyi István (Kispest város)

19:11
Szeretném megköszönni a magam és kollégáim nevében a kedves meglepetést, amivel fogadtak bennünket a szülők. A mellékelt levél is nagyon megható volt.
További szép nyarat kívánunk.

Polizosz Elena

19:13
Üdvözlet újra itthon!

Szilágyi István

20:35
Na kivel találkoztunk Szerbiában? ...

Tibi bátsi

20:35
Szerencsésen hazaértünk. Még néhány képkocka az utunkról. Sikerült sokat aludnunk, pihennünk a buszon, mivel járművünkön dupla annyi hely volt, mint ahányan utaztunk. Köszönet érte! Szükségünk is volt rá, hiszen hajnali kettőkor keltünk. Ha éppen nem aludtunk, élveztük a tájat, amely eleinte a sok-sok hegy miatt változatos volt, majd a folyóvölgyeket elérve sík rónává változott. Végig azt tapasztaltuk, hogy akármelyik szélességi kört szeljük éppen át, az akác mindenütt megterem. Megérkezvén a buszpályaudvarra, minket, tanárokat óriási meglepetés ért: a szülőktől finom házi sütésű süteményeket kaptunk egy meleg hangú köszönőlevél kíséretében. Ugyan nincs felhatalmazásom a teljes levél szövegének közlésére, egy félsort azonban hadd idézzek belőle: [a kapott sütikbe] "...belesütöttük minden szeretetünket és hálánkat". Az ilyen szép és kedves fogadtatás örömmel tölt el bennünket, pedagógusokat. A gyerekek is vidáman beszéltek a buszban arról, hogy otthon a kedvenc eledelük várja majd őket. Kit a palacsinta, kit a makaróni.

Tibi bátsi

20:52
Azt hiszem, ki kell egészítenem a bejegyzést: a program a Kispesti Önkormányzat és a Szmoljáni Önkormányzat támogatásával valósult meg. A utazáshoz a korábbi évek alapján az EUROLINES KARAT / Eurolines Budapest közreműködésével adta azt a kedvezményt, hogy menetrenden kívüli járatként egy külön 48 személyes autóbuszt biztosított az utazó 24 főnek. A program megszervezése 6 hónapot vett igénybe.
Köszönettel,

Szilágyi István

22:06
A program koordinátora és szervezője búcsúzik a program résztvevőitől, további kellemes nyaralást kívánok !

Szilágyi István, testvérvárosi referens

22:18
Naneeeeeeee, és ez véletlen volt?

Tóthné Santl Márta

22:34
Ezúton csatlakozom Elena köszönetéhez. Mind a 180 szóközös karakterével egyetértek: köszönet a kedves szülőknek támogatásukért, bizalmukért és utolsó sorban (legalábbis az én szövegboxomban) a nagyon finom sütiért!

Gábor bácsi

22:42
Igen. Csak megjelent.
Jó találkozás volt.

Polizosz Elena

23:17
Много благодаря на всички организаторите на много цветни дейности, грижи за децата, които спят сега пълен с преживявания. Наистина прекрасна страна - и особено красив град Смолян, добри хора, приятели - известен през последните 10 дни. Желаем ви приятна лятна!
Köszönet az Önkormányzatoknak, a közvetlen szervezőknek és TANÁRAINKnak a gondoskodásért, figyelemért. Kellemes pihenést, jó nyarat!

Tóthné Santl Márta

 

Képek: Szőcs Tibor

*
Vissza A Kispesti Kós Károly Általános Iskola felsőseinek bulgáriai útja oldalra